3D Achterwand installatie

Stap 1

Ondersteboven?

Als eerste moet je bepalen hoe je de achterwand in je aquarium wilt hebben. De Achterwanden van bijv. B2N hebben geen onder of bovenkant. Dus hij kan er simpelweg niet ondersteboven in. De keuze die u maakt is volledig afhankelijk van wat u het mooist vind.

s

Stap 2

Op maat zagen

Plaats de achterwand achter het aquarium op een dusdanige manier dat de rand van de achterwand in lijn staat met de binnenhoek van het aquarium. Hierbij moet je dus rekening houden met de dikte van het glas. Het is belangrijk dat u ten alle tijden meet op basis van de binnenmaten van het aquarium. Met een stift of pen kunt een lijn trekken waar langs u moet zagen.

Plaats de achterwand in het aquarium om te zien of deze overal goed past en mooi aansluit met een scherp mesje kun je dan kleine stukjes bijsnijden om de achterwand passend te maken.

Stap 3

Maak de achterwand pas

Plaats de achterwand in het aquarium om te zien of deze overal goed past en mooi aansluit met een scherp mesje kun je dan kleine stukjes bijsnijden om de achterwand passend te maken. Je moet hier bij denken aan glasstrippen die in je aquarium zitten voor de versteviging. Door te meten kun je de plek bepalen waar je stukken weg moet halen.

Na het bijsnijden past je achterwand perfect in het aquarium

Stap 4

Vastkitten van de achterwand

Breng de kit aan en plaats de achterwand in het aquarium. Zorg dat u wat licht buigbaar materiaal bij de hand heeft. Hiermee kunt de achterwand klemmen tegen het voorste glas. Op die manier komt u achterwand mooi strak er in. In dit geval zijn de reststukken van de achterwand gebruikt om deze te klemmen tegen de voorruit. Voor de volgende tussenstap is het belangrijk dat de achterwand goed vast zit.

Om er voor te zorgen dat de achterwand mooi dicht is kit je de randen van de bodem en de zijkanten dicht. Omdat veel plekken lastig te bereiken zijn hebben we in een andere tips&trucs uitgelegd hoe je de kitspuit kunt aanpassen.
  

Stap 5

Klaar!

Wacht nu 12-24 uur zodat de kit goed uitgehard is. Dan kun je beginnen met de opbouw van de rest van je aquarium! En genieten van deze prachtige achterwand!

© 2009 - 2024 G&D Aquaria | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel