Corydoras

Corydoras
Enkele bekende soorten: Aeneus, Paleatus, Julii, Panda, Sterbai en Venezuela

Ervaringsklasse: Beginner
Minimale aquariumgrootte: 40x25x25cm

Herkomst: Zuid-Amerika
Familie: Callichthyidae
Natuurlijke watertemperatuur: 22 tot 28 °C
Natuurlijke waterwaardes: pH 6,5-8,5 / GH 4-12 DH / KH 4-8
Gemiddelde leeftijd (ondersoort afhankelijk):  5-10 jaar
Waterverversing eisen: wekelijks 25% water verversen

De meeste corydoras soorten zijn eenvoudig te houden in aquaria, ze leven voornamelijk op de bodem waardoor de hoogte van het aquarium eigenlijk niet van belang is. Om deze reden kunt u ze het beste voeren met speciale zinkende voedingstabletten.

Een corydoras is een pantsermeerval, dit houd in dat hij harde beenplaten onder zijn huid heeft. De Corydoras is een groepsvis en kunt u het beste houden met een groep van minimaal 6 á 8 exemplaren, hierbij mag deze groep best uit meerdere ondersoorten bestaan. In de natuur leven corydoras van dood dierlijk materialen en plantenresten op de bodem, daarom zie je ze in het aquarium ook altijd over de bodem opzoek naar voedsel. Ze houden van zeer fijn aquariumgrind of zand op de bodem, dit zorgt er voor dat hun bekdraden niet beschadigen en ze voedsel makkelijk kunnen opnemen. Er zijn meer dan 150 soorten corydoras dus keus genoeg, laat u in een aquarium speciaalzaak goed voorlichten welke soort(en) bij uw aquarium passen.

Corydoras groeien snel en zijn na een half jaar al geslachtsrijp. Vanaf dat moment groeien ze nog maar erg langzaam. Kweek is eenvoudig te realiseren door het aquarium een ingrijpende waterverversing te geven met water dat een stuk koeler is (+/- 8 graden), de meeste corydoras zullen dit associëren met het regenseizoen en zullen daardoor eieren afzetten. Hou wel rekening met uw andere bijvissen dat deze zo’n grote waterwissel ook kunnen verdragen!

© 2009 - 2024 G&D Aquaria | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel