Noodgeval, 90% waterverversing

Waterverversing 90 % noodgevalplan
Uitzonderingen die een complete (90 %) waterverversing vereisen
 
Er wordt veel nitriet gemeten dan moet men de voederhoeveelheid eerst halveren en niet onmiddellijk ermee stoppen.
U herkent aan het gedrag van de vissen of de nitrietwaarde te hoog is, want in dat geval weigeren de dieren het voeder, ademen ze moeilijk en snel. Mocht dit bij uw discusvissen het geval zijn, moet u onmiddellijk stoppen met voederen en een waterverversing van 90% uitvoeren. Pas wanneer het nitrietgehalte of het ammonium- resp. ammoniakgehalte weer bij nul is, mag u weer langzaam beginnen te voederen. 

Hebt u zeer zacht water (GH 0-5) dan is het mogelijk dat u het water met meer frequentie moet verversen. Daalt de PH-waarde bijvoorbeeld van 7,5 tot 6,0, moet het water onmiddellijk ververst worden, omdat de PH-waarde daalt en bijgevolg het zuurgehalte in uw water anders zeer snel stijgt en bij een PH-waarde van onder de 4 het zuur zo sterk is, dat uw vissen zouden sterven.  In geval van een geringere visbezetting, kunt u de hoeveelheid ververst water of de frequentie van de waterverversing dienovereenkomstig verminderen.

Wanneer is een waterverversing van 90% noodzakelijk, en hoe gaat men daarbij te werk?
Een waterverversing van 90% is noodzakelijk wanneer er sprake is van een vergiftiging! Wanneer uw discusvissen door uw aquarium „schieten“, dan is er hoogst waarschijnlijk sprake van een vergiftiging. Dit kan het geval zijn wanneer meer gevoederd werd dan de filter kan afbouwen (nitrietvergiftiging).

Verwijder het water bij de waterverversing met behulp van een slang en een emmer. Verander de positie van de filters zodanig dat deze zo lang mogelijk doorwerktt en ook bij het vullen van water zo snel mogelijk uw werk kunt hervatten. Bij het vullen van het zuivere water moet u water met passende temperatuur (ongeveer 28°C) gebruiken, zodat het water, waarin de vissen zwemmen, niet te sterk afkoelt. Daarom kan niet vermeden worden om het water via de boiler te gebruiken, omdat het temperatuurverschil bij een waterverversing van 90% te hoog zou zijn. Giet de eerste emmers van het zuivere water langzaam tegen de binnenkant van de voorruit van uw aquarium, zodat uw vissen, die door het lage waterpeil zeker zenuwachtig geworden zijn, zich niet verschrikken of zich zelfs verwonden. 
 

Discus algemeen 2.jpg

© 2009 - 2024 G&D Aquaria | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel