Discus

Discus
Enkele bekende soorten: Blue Diamond, Marlboro red, Checkerboard en Billiant Turquoise

Ervaringsklasse: Gemiddelde aquariaan
Minimale aquariumgrootte: 100x40x50cm

Herkomst: Zuid-Amerika (wild) Wij verkopen uitsluitend in Duitsland gekweekte Discus (Stendker)
Familie: Cichlidae
Natuurlijke watertemperatuur: 28 tot 32 °C
Natuurlijke waterwaardes: pH 5,5-8 / GH 5-10 DH / KH 0-6
Gemiddelde leeftijd (ondersoort afhankelijk):  10-15 jaar
Waterverversing eisen: wekelijks 25% water verversen


In de Cichlidae zijn meer dan 1750 ondersoorten, dit stuk gaat over de Discus vissen, voor alle andere soorten klikt u op een van onderstaande links:
Afrikaanse Cichlides, Maanvissen, Zuid-Amerikaanse Dwergcichlides, en Midden en Zuid Amerikaanse Cichlides

Discusvissen houden was ooit erg lastig en ingewikkeld, de ‘’wilde’’ vissen zijn erg moeilijk te houden, hebben erg veel eisen aan de waterkwaliteit, de discusvissen welke op leidingwater worden gekweekt (bijv. kwekerij Stendker uit Duitsland) zijn een stuk eenvoudiger te houden en kunnen zelf prima door een beginner worden gehouden. Discus vissen zijn de parels onder de zoetwater vissen met hun prachtige zeer intense en verschillende kleuren. Ze houden van een aquarium met een minimale hoogte van 50cm omdat ze vrij groot kunnen worden (15-20cm doorsnede).
Wij adviseren u onze Stendker discusvissen uitsluitend te voeren met Stendker Goodheart diepvriesvoer, hierin zit alles wat de Discus nodig heeft om zich goed te ontwikkelen. Doordat de discusvissen erg veel vervuilen is een groot (extern) filter met overcapaciteit aan te raden.


Een gezonde discus is na ongeveer 2,5 jaar volgroeit en al na ongeveer 1 jaar geslachtsrijp. Discus vormt een koppel en zetten de eitjes af op bijv. grote stenen, decoratie hout of grote plantenbladeren. Vaak worden bij kwekerijen speciale afzetkegels gebruikt wat de eieruitkomst ten goede komt. Ze verzorgen de eitjes en de jonge vissen. Baby visjes voeden zich met een soort ‘’melk’’ dat de huid van de ouders wordt afgescheiden.

Graag verwijs ik u door naar onze speciale Stendker Discus pagina voor nog veel meer informatie.
Stendker Discus Informatiepagina’s

© 2009 - 2024 G&D Aquaria | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel