Zijkant afwerken met folie

Soms is het mooi om de zijkanten achter de achtergrond te verbergen. In dit artikel wordt beschreven hoe u dit op een eenvoudige manier met behulp van folie kan doen. Wij maken gebruik van zwart plakplastic in dit artikel. Natuurlijk kunt u ook de zijkanten verven, maar verf is gevoeliger voor krassen, omdat het niet goed op het glas vastzit.

Stap 1

Meet en snij

Meet het gebied aan de zijkant van het glas dat u wilt afplakken. Snij een stuk van de folie af, een stukje groter dan het gemeten deel. Gebruik een mes of een schaar.

 

Spuit water op het glas waar u de folie wilt plakken. U kunt ook zeepwater gebruiken, soms is dit makkelijker. Verwijder het papier van de plakplastic en breng het aan op het glas. Door het (zeep)water kunt u de folie verschijven. Plak dan het plastic vanaf de onderkant naar boven.

Stap 2

Bellen onder het plastic?

Bellen onder het plastic komen vaak voor. Het water dat we er onder hebben gespoten zal helpen de bellen eruit de drukken. Gebruik een stuk carton of iets anders dat vlak is en durk de bellen eruit. Begin in het midden en werk naar buiten. Het is belangrijk dat er geen water achterblijft achter het plastic. Als er een bel is die niet weg wil, geen paniek. Prik het door met een naald.

Snij de randjes

Gebruik een scherp mes en snij het overtollige plastic weg. Kijk vanaf de binnenkant van het aquarium waar het overtollige plastic zit. Het glas van het aquarium kan het beeld vervormen, dus snij beetje bij beetje weg.

 

Klaar!

Veeg het overgebleven water weg met een stukje papier of een handdoek en bekijk voor de laatste keer of er geen bellen of water onder het plastic achtergebleven is.

© 2009 - 2024 G&D Aquaria | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel