Stendker Good Heart discusvoer

Hoe voert u uw STENDKER-discusvissen?

Onze tip om discusvissen eenvoudig en voldoende te voeren:
Voer Stendker discusvissen 3 x per dag met Good Heart discusvoer. Het voeder heeft al meer dan 47 jaar als volwaardige maaltijd zijn waarde bewezen bij de Stendker kwekerij. Het voer voeder valt ook bij andere vissen in de smaak, deze mogen er rustig van mee eten. 
 
Dosering en voedering
Voer uw vissen 3 x per dag met ons STENDKER-discusvoer Good Heart.
1 x 's morgens (1 uur nadat het licht werd ingeschakeld)
1 x 's middags (bij voorkeur altijd op hetzelfde ogenblik)
1 x 's avonds (2 uur voordat het licht wordt uitgeschakeld).
 
De discusvissen worden aan deze regelmatige voederuren gewoon en zullen u al opwachten. Zo kan al zeer snel uit de hand gevoederd worden (natuurlijk met crème- en zeepvrije handen, goed onder stromend water afborstelen). 

Voerdosering van ons STENDKER-discusvoer GoodHeart:
Stendker Good Heart is zeer goed geschikt als volwaardige maaltijd, niet te veel voederen en steeds op voorhand ontdooien.
(Tip: een avond op voorhand in de koelkast in een vershoudschaal met deksel ontdooien)

Voor 10 discusvissen met een grootte van :
- 6,5 tot 12 cm, per maaltijd ongeveer ½-1 blister (2,5-5 gram), dus 7,5-15 gram per dag.
-  12 tot 18 cm, per maaltijd ongeveer 1-1 1/2 blister (5-7,5 gram), dus 15-22,5 gram per dag.
 
Geef de dieren de hoeveelheid voeder die binnen vijf minuten gegeten hebben. Niet meer voeren, omdat niet gegeten voederresten de waterkwaliteit en -waarden aanzienlijk verslechteren. Discusvissen hebben geen sterk verzadigingsgevoel en teveel aan voeder kan tot overmatige voedering van de dieren leiden.  
 
Ons ingevroren voer moet altijd voor het voeren ontdooit worden, niet vergeten! De discusvissen houden niet van hard voer en verliezen de eetlust wanneer ze in bijten in iets wat ingevroren is. Verder kan het ingevroren voeder (in sommige gevallen) ook ertoe leiden dat de discusvissen een zwemblaasontsteking of darmontstekingen krijgen.  Afhankelijk van de grootte van de aquarium en het aantal vissen hebben 2-3 voederplaatsen hun waarde bewezen, zodat ook de in de groep zwakkere dieren goede kansen hebben om aan voer te komen. Het ontdooide voer kan goed met een mes of een lepel verdeeld en gevoerd worden. Onze discusvissen en ook andere vissen vreten ons voer zeer snel en met veel smaak. 
 
Indien u wegens tijdgebrek niet in staat bent uw vissen 3 keer per dag te voederen volstaat het in de regel ook alleen 's morgens en 's avonds te voederen. De dagelijkse voederhoeveelheid moet echter gelijk blijven. Bij kleinere discusvissen (kleiner dan 8 centimeter) is het echter raadzaam bij drie maaltijden per dag te blijven om een gelijkmatige groei te garanderen. U kunt ook altijd bijkomende lichte snacks toedienen, zoals muggenlarven of artemia ect.

Aanwijzingen om ingevroren STENKDER-discusvoer te ontdooien:
Neem ongeveer zoveel ingevroren voer uit uw diepvriesvak als u voor 2 dagen (á 3 maaltijden per dag) nodig heeft. 
 TIP: Met een rozenschaar kan de benodigde hoeveelheid voeder zeer eenvoudig van de ingevroren 200 of 500 g voederreep gesneden worden, om zo de juiste porties te krijgen. Bij de blister verpakking kunt u eenvoudig het juiste aantal uitdrukken.

Stendker GoodHeart blijft na ontdooien ongeveer 2-3 dagen goed in de koelkast,
daarom hoeft u niet elke dag voer te ontdooien. Stop het ingevroren voer in een vershoudbox en sluit deze met het bijhorende deksel af. Deze voerdoos plaatst u daarna in de koelkast om voorzichtig te ontdooien. Na ongeveer 6 uur kunt u het ontdooide voer al gebruiken. Indien het voer na enkele dagen begint te gisten of onaangenaam te ruiken moet u het voerreservoir grondig met heet water uitwassen en een nieuwe hoeveelheid ingevroren voeder voor de komende twee dagen nemen. Ontdooi het voer niet met een zeef onder stromend water omdat u dan de belangrijke vitamienes zal wegspoelen.

Onze discusvissen kennen en houden van Stendker Good Heart, daarom storten ze zich letterlijk op het voer, wat deels aan piranha’s doet denken. Verschrik niet wanneer u uiteindelijk nog maar een „stofwolk” ziet. Ons voer wordt zeer snel gevreten.
 
Waarom het Stendker GoodHeart discusvoer zo goed is:
Stendker kweekt al meer dan 45 jaar discusvissen (in Duitsland) en hebben in deze periode een speciaal op de behoeften van discusvissen afgestemde voedermix ontwikkeld. Wij voeren uitsluitend STENDKER Good Heart aan onze eigen discusvissen, net als de kwekerij doet. Het voer bevat alles wat discusvissen voor een gezonde voeding nodig hebben, en is uitstekend geschikt als volwaardige voeding. STENDKER-discusvoeder bevat een mix uit runderhart, groenten en nog veel meer, wat aanzienlijk bijdraagt tot het gezond houden van onze dieren.

Wanneer u onze Stendker vissen ziet, herkent u onmiddelijk hoe goed het de discusvissen met Stendker GoodHeart gaat.
Vorm uw eigen mening en neem de proef op de som. Vanzelfsprekend is de kwaliteit van het voeder bepaald door de zorgvuldige productie, de juiste mengverhouding, de hoge kwaliteit van de ingrediënten, de samenstelling en de voorzichtige bereiding. Bij ons voeder kunt u zeker zijn dat wij met al deze factoren rekening gehouden hebben, zodat de discusvissen zich goed en gezond voelen. Om ook u een kwalitatief hoogwaardige, omvangrijke en zeer eenvoudige voedering mogelijk te maken, bieden we ons STENDKER-discusvoer als volwaardige maaltijd aan. Ons ingevroren STENDKER-discus-voer is verkrijgbaar als 100 gram blister en 200 of 500 gram platte repen. Deze goede en evenwichtige voedermix draagt in aanzienlijke mate bij tot de gezondheid, kleurenpracht, reproductie en de groei van de discusvissen

Wat als uw discusvissen het voer weigeren na transport en het inzetten 
Na het voor de dieren toch wel zeer stresserende transport en het omzetten van de discusvissen in uw aquarium kan, vooral bij de grotere vissen, de voederopname tot vier weken vertraging oplopen. De kleinere discusvissen (tot 14 cm) zijn op dit gebied minder gevoelig, voelen zich sneller op hun gemak in hun nieuwe omgeving en vreten in de regel al de volgende dag tamelijk goed. Omdat onze discusvissen echter in het algemeen goed gevoed zijn, vormt deze weigering van voeder bij praktisch volgroeide discusvissen op dat ogenblik geen ernstig probleem. We raden in zo’n geval aan om de watertemperatuur van uw aquarium langzaam te verhogen tot 33°C, en dit gedurende ongeveer twee weken (denk aan de planten, op voorhand omzetten!). Dit bevordert de stofwisseling en daarmee ook de eetlust van de discusvissen. Wanneer onze discusvissen het voeder dat ze gwend zijn (GoodHeart) blijven krijgen, is de instap gemakkelijker.

Extra informatie; Mythe: ''runderhart voering is slecht voor discusvissen''

MYTHE: Rundshart voeding is slecht voor discusvissen
Keer op keer hoort men: “Waarom moet ik rundshart voeren? Er zwemmen toch ook geen runderen in de Amazone! “ CORRECTIE: Er zwemmen ook geen STENDKER-discusvissen in de Amazone en onze dieren onderscheiden zich zeer sterk in de voorwaarden voor het houden, de kleur en de eetgewoonten van in het wild levende discusvissen, die men in de Amazone vindt of van andere gekweekte vissen.

Rundshart voeding verontreinigt de waterkwaliteit aanzienlijk.
ANTWOORD: Dat klopt, wanneer men te veel voert of wanneer men ons voer verkeerd ontdooit. Een hoog eiwitaandeel etc. maakt een evenwichtige voedering mogelijk. 3 maaltijden met onze Good Heart, per dag, volstaan (ook voor onze KLEINE VISSEN, vanaf de 3de levensweek). De avond voordien de dagportie in de koelkast, in een vershouddoos met deksel, voorzichtig ontdooien. Voor discusvissen (KLEINE of GROTE) per maaltijd ca. 1- 1 ½ blister (5-7,5 g) voederen. Overmatig voederen maakt onze discusvissen ZIEK! 

Koudbloedige dieren kunnen geen vlees van warmbloedige dieren (rundshart) verteren.
CORRECTIE: Onze discusvissen krijgen uitsluitend 3 x per dag, vanaf de 3de levensweek, onze COMPLETE voederoplossing op basis van rundshart. Aan onze dieren kan men zien hoe goed onze STENDKER-Good Heart voor hen is. 

Bij voedering met rundshart moet de watertemperatuur minstens 30 graden bedragen, om dit voeder te kunnen verteren.
CORRECTIE: Ook bij een watertemperatuur van 27 graden kunnen onze dieren rundshartvoeder goed verwerken.

Rundshartmengsel 3 x per dag voederen is niet afwisselend.
CORRECTIE: Ons STENDKER-discusvoer Good Heart bestaat uit meer dan 100 componenten, vitamines, mineralen, groenteaandelen en nog veel meer, en niet alleen uit puur runshart. Het voer wordt bij de kwekerij al meer dan 50 jaar als alleen-voedermiddel met succes gebruikt. Vanaf de derde levensweek krijgen al onze STENDKER-discusvissen uitsluitend 3 x per dag ons compleet voer, wat alles bevat wat onze discusvissen voor een gezonde groei nodig hebben. Feitelijk hebben onze dieren NIETS ANDERS nodig dan 3 x per dag onze Good Heart, verder kan ook nog levend voeder of bevroren natuurvoeder toegediend worden om uw discusvissen AFWISSELING te bieden.
Levend voer moet u 100% zeker van zijn dat het ziekte vrij en niet vervuild is. Levend voeder moet als een BONBON beschouwd worden en ook een mooie AFWISSELING is geen vervanging voor een volwaardige maaltijd met onze Good Heart. 

Kleine discusvissen moeten minstens 7 maaltijden per dag krijgen.
CORRECTIE: Dat kan bij levend voer het geval zijn. Bij onze STENDKER-discusvissen volstaat vanaf de derde levensweek (1 cm grootte) 3 x per dag onze STENDKER-Good Heart volledig. Te veel voer is voor onze dieren zelfs schadelijk. De botten/graten groeien niet zo snel mee zodat dit het tot een verkorte operculum of tot een kromme ruggengraat kan leiden.
Wij streven naar een natuurlijke groei van onze STENDKER-discusvissen en bereiken dit met 3 x dagelijkse voedering met onze Good Heart. Onze discusvissen zijn dan, zoals dit ook in de vrije natuur het geval is, met ca. 2 jaar volwassen. Succesvolle kwekers voeren rundshartmengsels, omdat zo een optimale voeding van de discusvissen gegarandeerd wordt.

Stendkerfood1.jpg

 • Stendker GoodHeart 100gr blister
  Stendker GoodHeart 100gr blister

  Onze tip om discusvissen eenvoudig en omvangrijk te voederen:Blijf onze discusvissen 3 x per dag met ons STENDKER-discusvoeder voederen. Het voeder heeft al meer dan 47 jaar als volwaardige maaltijd zijn waarde bewezen in ons…

  € 4,50
 • Stendker GoodHeart Colour 100gr blister
  Stendker GoodHeart Colour 100gr blister

  Stendker GoodHeart Colour verbetert de natuurlijke kleurschittering van de discusvis, vooral met een roodachtige basiskleuring van de dieren. Maar het is geschikt voor alle kleuren! De nieuwe Stendker GoodHeart "Colour" combineert…

  € 4,99
 • Stendker GoodHeart Spirulina 100gr blister
  Stendker GoodHeart Spirulina 100gr blister

  Stendker GoodHeart Spirulina is op een natuurlijke groente basis waardoor de immuniteit en weerstand van uw Discus zeer sterk wordt verbeterd! De nieuwe Stendker GoodHeart "Spirulina" combineert de positieve punten van de…

  € 4,99
© 2009 - 2024 G&D Aquaria | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel