Aanzuiging wegwerken in je achterwand

 

Dit deel van Tips& Trucs laat u zien hoe u de aanzuigkant kunt verwerken in u achterwand. Op een manier zodat dit minimaal zichtbaar is of standaard met een roostertje.

Eerst zullen we kijken naar de aanzuigoptie met rooster

Stap 1

Boor een gat

Het installeren van het rooster is vrij eenvoudig. Wanneer u bepaalt heeft waar het rooster moet komen is het een kwestie van een gat boren door de achterwand.

 

Stap 2

Het rooster inbouwen

In dit geval hebben we gebruik gemaakt van een 60mm boor en een even zo groot rooster. Plaats het roostertje in het gat.Dit is geschikt voor een pompcapaciteit van ongeveer 400l/h. Wanneer je meer water door wil pompen, dan is het zaak om een extra aanzuigrooster aan te brengen.

Filter schuim als inlaat

In dit geval gebruiken we het gat van de roostertje om te demonstreren hoe je met filterschuim een aanzuigplek kunt creëren welk nagenoeg niet zichtbaar is. Na bepaling van de plaats maak je de gewenste vorm in de achterwand. Het filterschuim zal werken als een soort van voorfilter. Hierdoor is het handig om meteen 2 of 3 filterschuimpjes te maken. Zodat je deze kunt vervangen. Wanneer je de spons uitspoelt kun je dan meteen een nieuwe spons er in doen. Dit voorkomt dat nieuwsgierige visjes achter je achterwand zwemmen. Ook behandelen we kort hoe je het schuim kunt camoufleren

Stap 1

Snij het gat

Markeer de aanzuigkant en snij het gat. Het komt niet heel precies, Je kunt hierbij er voor zorgen dat het een beetje in de glooiing van je achterwand loopt. Je kunt het simpelweg niet fout doen.

Stap 2

Snij het filterschuim op maat

Snij 2 of 3 filterschuimpjes op maat van ongeveer 5cm dik. Snij ze in de vorm van het uitgesneden gat in de achterwand en laat ze iets groter. Hierdoor passen ze mooi in de achterwand.

Stap 3

Kit het filterschuim

Breng nu een laag kit op een stuk karton aan. Doe wat wat grind of turf in een emmer. Doop nu de filterschuimpjes in de kit en vervolgens druk je deze in de grind/turf. Doe er genoeg kit op en ook grind/turf, maar zorg er wel voor dat er voldoende doorstroming plaats kan vinden.

Stap 4

Turf of grind?

Druk het sponsje stevig in het grind of turf. Hierbij kun je eigenlijk alle materialen geschikt voor in het aquarium gebruiken en met u dus ook volledig vrij in. Het filterschuim is nu perfect gecamoufleerd.

Stap 5

Klaar!

Wacht ongeveer 12-24 uur zodat de kit is uitgehard. Spoel de sponsen nu een paar keer goed uit met water en de sponsen zijn klaar voor gebruik!

© 2009 - 2024 G&D Aquaria | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel