Hoeveel discusvissen / 50 liter mythe

Mythe van de 50 liter regeling bij discusvissen:
We weten weliswaar ook niet precies van waar de mythe van de 50 liter regeling voor discusvissen komt, maar volgens ons is deze mythe verouderd en bij het kweken van jonge vissen zelfs schadelijk!
Bij het houden van onze STENDKER-discusvissen is het volgens ons belangrijk dat groepen van in de regel minstens 10 discusvissen gehouden worden.
Het aantal liters speelt hierbij eerder een ondergeschikte rol, mag echter niet onder 350 liter voor een groep van 10 volwassen discusvissen liggen.
Om een groep van ca. 10 discusvissen te kweken is zelfs een aquarium van 180 liter beter geschikt dan eentje van 350 liter, omdat door de dichtere bezetting een grotere jaloezie bij het voederen, een betere voederopname, een meer gelijkmatige groei en een sterk immuniteitssysteem ontstaat.
Bij dit type van groepskweken en een voedering van 3 x per dag met ons discusvoeder Good Heart, is in de regel nooit medicatie nodig.
Toch moet de discusgroep als ze een grootte van 12/14 cm bereiken naar een aquarium van ongeveer 350 liter of groter geplaatst worden.
Wij maken er u nogmaals uitdrukkelijk op attent dat onze gegevens betrekking hebben op onze STENDKER-discusvissen en niet op wildvangst of discusvissen van andere kwekers!

discus algemeen 3.jpg

© 2009 - 2024 G&D Aquaria | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel