Filter achter de achterwand met moduleachterwand

stap 1

Filterruimte

We gebruiken voor deze opstelling 2 deelbare achterwanden in een vrij klein aquarium. Het ene deel plakken we tegen het glas, het andere deel word 5cm naar voren geplaatst met een overlapping t.o.v. het andere deel. De eerste stap is om te bepalen welk deel je voor aan wil hebben.

Dit is de opstelling zoals het plan is, vanaf de achterkant gezien. Zoals je ziet zit 1 wand tegen de achterkant aan en de andere wand verbergt de pomp/filter en de thermostaatverwarming. Het filter bestaat uit een filterschuim en een circulatiepompje met een stukje slang.

 

Bepaal en schat waar de delen elkaar overlappen. Draai de delen om en markeer met een stif/pen waar je moet gaan zagen. Het makkelijkst is hierbij om het aquarium als leidraad te gebruiken.

 

stap 2

Snij/zaag het eerste deel op maat en kitten

Snij/ zaag beide delen met een dun scherp mes of met een zaag. Let er bij gebruik van een zaag op dat je deze zo horizontaal mogelijk hanteerd om beschadigingen de voorkomen.

Controleer nu of de gezaagde delen mooi passen voordat je over gaat tot het vast kitten. Als alles klopt draai je het eerste deel om en breng je de kit aan. Druk stevig aan. Nu gaan we verder met het filter. Kit het tweede deel dus niet alvast er ook in!

stap 3

Maken van het filter

Nadat het eerste deel op zijn plaats zit, gaan we bepalen hoe groot het filter word. Om dit te bepalen is het van belang de afmetingen van je circulatiepomp te weten. Snij vervolgens een stuk filterschuim die iets dikker is dan de pomp. Hiervoor kun je een broodmes gebruiken. Het filterschuim op hoogte afsnijden, zodat deze gelijk zit met het waterniveau. Maak het schuim niet te breed, zodat je genoeg ruimte houd voor je heater en je pompje. Maak nu een gaatje boven in het schuim, waar je de slang van het pompje door kunt steken.

Plaats vervolgens de heater, het pompje en het filterschuim in het aquarium. het filterschuim zorgt ervoor dat je zometeen precies kunt bepalen waar je laatste achterwanddeel komt te staan.

stap 4

Plaatsen van het laatste deel

Zorg ervoor dat je wat materiaal hebt om dit deel van de achterwand op zijn plaats te houden zolang de kit nog niet droog is. Bijvoorbeeld hout. Dit deel moet je vrij strak en stevig tegen het filterschuim plaatsen, zodat de achterwand het schuim goed vast houd.

Voordat je gaat kitten, oefen met het plaatsten van de wand en het materiaal om hem vast te houden. Hierdoor leer je handigheid krijgen in het plaatsen zometeen wanneer er kit aan zit. Dit zorgt er voor dat je niet overal kit hebt zitten. Doe nu kit op de achterwand zoals op de foto te zien is(zijkant en onderkant) Plaatst de achterwand in het aquarium en zet deze vast.

N.B: Breng geen kit aan op de achterkant van dit deel. Dit zorgt er namelijk voor dat de spons vast komt te zitten en die moet er af en toe uit kunnen voor reiniging.

stap 5

Klaar!

De achterwand staat nu en het filter is klaar. Na 12-24 uur is de bak gereed om verder ingericht te worden en kunt u genieten van het aquarium met deze prachtige achterwand!

© 2009 - 2024 G&D Aquaria | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel