Zalmen en Tetras

Zalmen (en waaronder ook tetras)
Enkele bekende soorten: Stervlek-, Ruitenvlek- en Roodkopzalm. Neon-, keizer-. zwarte- en Kardinaaltetra.

Ervaringsklasse: Beginner
Minimale aquariumgrootte: 60x30x30cm / 10 á 15x de vislengte

Herkomst: Afrika en Zuid-Amerika
Familie: Characidae
Natuurlijke watertemperatuur: 22 tot 26 °C
Natuurlijke waterwaardes: pH 7-8 / GH 8-12 DH / KH 6-8
Gemiddelde leeftijd (ondersoort afhankelijk):  kleine soorten 3-4 jaar of 6-8 jaar voor grote soorten
Waterverversing eisen: wekelijks 20% water verversen

De Characidae familie is erg divers qua soorten en daardoor moeilijk om een samenvatting van te maken, om deze reden bepreken wij ons tot de soorten welke vaak in aquaria worden gehouden. Dan praten we over de visexemplaren tot +/- 10cm lengte.

Vanwege de levendigheid en kleurenpracht zijn de Zalmen ideale en geliefde aquariumvissen. In vrijwel elk (gezelschaps) aquarium zijn ze te vinden. Alle soorten zijn groepsvissen en zou u minimaal met 6 stuks (in kleinere aquaria) of 15 stuks (in grotere aquaria) moeten houden zodat ze zich prettig voelen en hun natuurlijke kleuren zullen tonen. Het zijn actieve zwemmers en veelal in het midden en bovenin het aquarium te vinden. Om deze reden kunt u ze het beste vlok of granulaatvoer geven. Een donkere bodemkleur zorgt voor een diepere kleurenpracht.

De kleinere soorten Zalmen zijn al na zo’n 3 á 4 maand geslachtsrijp, de grotere soorten na zo’n 12 maand.  Alle soorten Zalmen planten zich voort door middel van eieren te leggen, er bestaat vrijwel geen broedzorg, eieren worden dan ook vrijwel niet beschermd

© 2009 - 2024 G&D Aquaria | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel