Med Professional Tremazol

MED Professional Tremazol
sera med Professional Tremazol bevat het betrouwbaar en gericht werkende Praziquantel, dat al lang in de geneeskunde en diergeneeskunde met succes tegen aandoeningen met platwormen wordt toegepast. Het gepatenteerde, oplossingscomplex van werkzame stoffen zorgt voor een effectieve verdeling van de op zich moeilijk oplosbare substantie in het water, waardoor de werkzame stof zeer snel bij de verwekker terechtkomt.

Het werkzame spectrum van het medicament strekt zich uit van kieuw-, huid- en bandwormen tot en met digene Trematoden (zuigwormen, ziektebeeld, b.v. wormstaar). Behalve door de uitstekende werking ervan onderscheidt het preparaat zich vooral doordat het zeer goed te verdragen is.

Behandel uw zoet- en zeewatervissen overeenkomstig de bijsluiter en let daarbij op een goede beluchting. Bij nieuw gekochte dieren of planten die evt. ziekteverwekkers mee kunnen brengen, is profylactisch gebruik d.m.v. een kort bad mogelijk. Met sera ectopur kan de behandeling worden ondersteund of het kan als nabehandeling toegediend worden.

Huidwormen vis.jpg
Huidwormen, Gyrodactylidea
De vissen schuren zich en worden apathisch. Huidvertroebelingen en kleine, zich bewegende wormpjes op de huid (deels met het blote oog, anders met een loep zichtbaar; meestal kleiner dan 1 mm).

Kiewwormen vis.jpg

Kieuwwormen, Dactylogyridea
De ademhaling wordt dagelijks zwaarder, tot de vissen hijgend onder het oppervlak hangen; deels eenzijdige ademhaling; een of beide kieuwdeksels zijn aangedaan of strekken zich zijwaarts uit; op de kieuwen zitten kleine, meestal minder dan 1 mm lange wormen (bij een zich rustig gedragende vis evt. met een loep zichtbaar); de vissen schuren zich met hun kieuwdeksels.

Bij deze eierleggende wormen moet erop gelet worden, dat een herhalingsbehandeling nodig is en deze, afhankelijk van de temperatuur in het aquarium, op verschillende tijdstippen uitgevoerd moet worden, omdat de ontwikkeling van de larven in het ei afhankelijk van de temperatuur verloopt. Wanneer de watertemperatuur b.v. 28 °C bedraagt, kan de tweede behandeling het best 72 uur na het begin van de eerste behandeling worden uitgevoerd. Bij lagere watertemperaturen moet evenredig langer gewacht worden. Bij bijvoorbeeld 25 °C, waar in veel gezelschapsbakken sprake van is, 7 dagen. Wanneer je echter te lang met de tweede behandeling wacht, kunnen de vissen opnieuw besmet raken en de wormen evt. zelfs al weer nieuwe eitjes leggen. Maar bij een te vroege herhalingsbehandeling zijn nog niet alle larven uit de eitjes gekomen.

Schubworm vis.jpg

Schubworm, Transversotrema sp.
De vissen schuren zich; ontstekingen onder de schubben; vermagering.

lintworm vis.jpg

Lintwormen / Cestoda
Vermagering, gebrek aan eetlust, geleiachtige uitwerpselen; soms tref je zgn. proglottiden (witachtige, lintvormige stukjes worm) afgesnoerd in de uitwerpselen van de vis aan of hangt het wormeinde uit de aars van de aangetaste vis.

Lintwormen (Cestoda) leven in de darm van hun gastheer en onttrekken daar belangrijke voedingsstoffen aan de voorverteerde voedingsbrij. De aangetaste vissen vermageren en lijden aan deficiëntieverschijnselen. Omdat de wormen zich met hun vooreinde aan de darmwand vasthechten, ontstaan daar bovendien vaak irritaties en secundaire infecties. Bij kleine vissen kan de darm afgesloten raken.

Deze parasieten komen van buiten mee met besmette wildvang of via gastheren (b.v. Copepoden of Tubifex). Daarom kan er over het algemeen beter geen levend voeder gegeven worden, waarvan de herkomst onduidelijk is. (Al het sera voeder is gegarandeerd parasietenvrij!)

De binnenzijde van de tweeslachtige, platte lintwormen bestaat hoofdzakelijk uit geslachtsorganen. Met de uitwerpselen van de aangetaste vis worden massa's eitjes afgegeven. In plaats van losse eitjes worden door sommige lintwormsoorten zgn. proglottiden (stukjes worm met bevruchte, rijpe eitjes) naar buiten afgestoten. De uit het ei komende larven die direct kunnen zwemmen, hebben een gastheer nodig, voordat ze opnieuw een vis aan kunnen tasten. Daarvoor komt b.v. cyclops (het roeipootkreeftje) in aanmerking. Dit geïnfecteerde kleine kreeftje kan dan door vissen gegeten worden en zo de lintworm overbrengen.

Daarom bestaan er twee mogelijkheden: of de worm direct bestrijden en/of de gastheren verwijderen en daardoor de cyclus onderbreken. De gastheren van de kreeftjes worden met succes en veilig met sera med Professional Argulol opgeruimd. Het is wel oppassen geblazen met de “gewenste” ongewervelde dieren (b.v. garnalen en kreeften). Ze kunnen bij de behandeling met dit middel ook worden beschadigd!

Het bestrijden van de lintwormen zelf doe je met sera med Professional Tremazol, volgens de gebruiksaanwijzing. De afgestorven, uitgescheiden lintwormen moeten dagelijks van de bodemgrond weggezogen worden, om de belasting van het water zo gering mogelijk te houden. Eén behandeling is normaliter voldoende. In ernstige gevallen kan een herhalingsbehandeling na enkele dagen zinvol zijn. Verdachte, nieuw geplaatste dieren kunnen preventief kort in een bad worden behandeld.

De preventief behandelde vissen moeten nog twee tot drie dagen telkens in ververst water in quarantaine gehouden worden, voordat ze in het hoofdaquarium worden teruggezet. Zo garandeer je, dat alle lintwormeitjes met de uitwerpselen van de vissen uitgescheiden worden.
Mocht zowel de ene therapie met sera med Professional Tremazol als de andere met sera med Professional Argulol worden uitgevoerd, let er dan op, dat het in combinatie verstrekken van verschillende diergeneesmiddelen tot onvoorstelbare neveneffecten leiden kan (ook al leveren onze tests daar tot op heden geen bewijs voor). Daarom moeten de behandelingen voor de zekerheid na elkaar worden uitgevoerd, waarbij het water volgens de planning ververst moet worden en de belangrijkste waterwaarden moeten worden gecontroleerd.

 • Sera Med Prof Tremazol 25ml
  Sera Med Prof Tremazol 25ml

  SERA MED PROFESSIONAL TREMAZOL 25ML®sera med Professional Tremazol® bevat het uitermate effectieve praziquantel, dat ook in de geneeskunde en diergeneeskunde met succes tegen aandoeningen met wormen wordt toegepast.
  Het…

  € 14,99
 • Sera Med Prof Tremazol 100ml
  Sera Med Prof Tremazol 100ml

  SERA MED PROFESSIONAL TREMAZOL 100ML®sera med Professional Tremazol® bevat het uitermate effectieve praziquantel, dat ook in de geneeskunde en diergeneeskunde met succes tegen aandoeningen met wormen wordt toegepast.
  Het…

  € 31,99
 • sera ectopur®
  sera ectopur®

  Voor de preventie en bestrijding van schimmels en ectoparasieten in zoetwater en zeewater.
  sera ectopur® is ideaal voor het ondersteunen van een behandeling met sera verzorgingsmiddelen.
  Het om de twee weken toedienen van 5 g…

  € 8,29
 • Sera Fishtamin
  Sera Fishtamin

  Multivitamine voor een sterk immuunsysteem

  De smakelijke emulsie bestaat uit 12 kostbare vitamines. Ideaal om op het voeder te druppelen of in het aquarium toe te dienen. Vormt een optimaal voedingssupplement in bijzondere…

  € 8,39
 • Aquatan DE Watervoorbereider 100ml
  Aquatan DE Watervoorbereider 100ml

  Aquatan Watervoorbereider 100ml​
  Sera aquatan® met de nieuwe Sera bio-protect-formule maaktvan leidingwater direct water dat geschikt is voor zoet- en zeewatervissen.De vissen voelen zich in het natuurlijke, gezonde, heldere…

  € 5,29
 • Aquatan DE Watervoorbereider 250ml
  Aquatan DE Watervoorbereider 250ml

  Aquatan Watervoorbereider 250ml
  Sera aquatan® met de nieuwe sera bio-protect-formule maakt van leidingwater direct water dat geschikt is voor zoet- en zeewatervissen.De vissen voelen zich in het natuurlijke, gezonde, heldere…

  € 9,99
 • Aquatan DE Watervoorbereider 500ml
  Aquatan DE Watervoorbereider 500ml

  Aquatan Watervoorbereider 500ml
  Sera aquatan® met de nieuwe Sera bio-protect-formule maakt van leidingwater direct water dat geschikt is voor zoet- en zeewatervissen.De vissen voelen zich in het natuurlijke, gezonde, heldere…

  € 18,99
 • Aquatan DE Watervoorbereider 2500ml
  Aquatan DE Watervoorbereider 2500ml

  Aquatan Watervoorbereider 2500ml
  Sera aquatan® met de nieuwe Sera bio-protect-formule maakt van leidingwater direct water dat geschikt is voor zoet- en zeewatervissen.De vissen voelen zich in het natuurlijke, gezonde, heldere…

  € 59,95
 • BioNitrivec 100ml, Voorkom problemen met uw filter!
  BioNitrivec 100ml, Voorkom problemen met uw filter!

  BioNitrivec 100ml
  Sera BioNitrivec® is een speciale mix van verschillende hoogwaardige reinigingsbacteriën voor aquariumwater. Sera BioNitrivec® verhindert een toename van ammoniak en nitriet.
  Dit product is ook verstandig om…

  € 9,99
 • BioNitrivec 250ml, Voorkom problemen met uw filter!
  BioNitrivec 250ml, Voorkom problemen met uw filter!

  BioNitrivec 250ml
  Sera BioNitrivec® is een speciale mix van verschillende hoogwaardige reinigingsbacteriën voor aquariumwater. Sera BioNitrivec® verhindert een toename van ammoniak en nitriet.
  Dit product is ook verstandig om…

  € 18,99
 • BioNitrivec 500ml, Voorkom problemen met uw filter!
  BioNitrivec 500ml, Voorkom problemen met uw filter!

  BioNitrivec 500ml
  Sera BioNitrivec® is een speciale mix van verschillende hoogwaardige reinigingsbacteriën voor aquariumwater. Sera BioNitrivec® verhindert een toename van ammoniak en nitriet.
  Dit product is ook verstandig om…

  € 27,99
 • BioNitrivec 2500ml, Voorkom problemen met uw filter!
  BioNitrivec 2500ml, Voorkom problemen met uw filter!

  BioNitrivec 2500ml
  Sera BioNitrivec® is een speciale mix van verschillende hoogwaardige reinigingsbacteriën voor aquariumwater. Sera BioNitrivec® verhindert een toename van ammoniak en nitriet.
  Dit product is ook verstandig om…

  € 69,99
© 2009 - 2024 G&D Aquaria | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel