3D module achterwand installatie

stap 1

Kies je combinatie

Combineer de delen voor je aquarium. De volgorde van de achterwand-delen is volkomen vrij. Alle combinaties zijn mogelijk. Dit komt door dat iedere achterwand dezelfde rechte rand heeft met daar overheen een overlappig die er voor zorgt dat u geen randen ziet. Dit geeft als resultaat dat de achterwand uit 1 geheel lijkt te bestaan.

stap 2

Kit het eerste deel in het aquarium

Check dat de combinatie in je aquarium past. Begin met de brede rand(overlappingsdeel) tegen de glaskant, dit is de kant die glad moet snijden zagen als gevolg van het niet rechte patroon van het overlappingsdeel, zodat het goed strak tegen het glas past.

Breng de kit aan op de achterwand en duw deze stevig tegen het glas van het aquarium. Zorg er hierbij voor dat je achterwanddelen voor een klein deel boven de toekomstige waterlijn geplakt worden. Dit zorgt ervoor dat je geen lelijke rand aan de bovenkant krijgt. De ruimte aan de onderkant is van minder groot belang, doordat je het aquarium vult met grind en eventueel voedingsbodem valt dat deel onder de grindlaag en zie je er niks van terug.

stap 3

Ga verder met het volgende deel

Breng kit aan de op de achterwand en volg de stappen zoals hier boven beschreven ook voor dit deel. Hierbij kun je er voor kiezen om een dun streepje kit over de overlappende rand te zetten.

Duw ook het tweede deel goed aan tegen zowel het glas als tegen het eerst geplakte deel.

stap 4

Meet en zaag het laatste deel

Meet het laatste deel op en markeer de zaaglijn aan de achterkant. Gebruik hiervoor een zaag of een scherp mes en volg de zaag/snij lijn. Bij het gebruik van een zaag zorg er dan voor dat je de zaag zo horizontaal mogelijk houd. Anders loopt u het risico de achterwant te beschadigen.

Kit het laatste deel op zijn plaats.

Stap 5

Klaar!

Wacht 12-24 uur totdat de kit is uitgehard. Daarna kunt genieten van u splinternieuwe achterwand!!

© 2009 - 2024 G&D Aquaria | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel