Informatie In-Vitro

In-Vitro aquariumplanten worden gekweekt in een laboratorium. Dit houd in dat ze in een steriele omgeving gekweekt worden. Het voordeel hiervan is dat alles van A tot Z onder controle is. Hierdoor zijn onze In-Vitro aquariumplanten altijd 100% vrij van slakken, algen en pesticiden. De planten staan in een plastic cup met een speciale voedings gel of vloeibare mix om te groeien en wortelen.

In-Vitroplanten lijken soms op het eerste gezicht duurder dan een ''standaard'' potplantje, enkel is dit niet het geval, doordat er veel meer stekjes in een potje staan is de prijs zeker niet hoger, normaal haal je zo'n 2 tot 2,5x meer stekjes uit een in-vitro bakje dan in een standaard aquarium potje staan. Dan valt de prijs dus reuze mee!

Het laatste voordeel van deze planten is doordat ze in de speciale gel gekweekt worden (en niet in bijv. steenwol) hoef je de wortels voor je ze poot in het aquarium niet schoon te maken en zullen deze dus niet beschadigen. Hierdoor heeft de plant een veel betere start in het aquarium.

        

In enkele simpele stappen plaats je de plantjes vanuit je cup in je aquarium.

Stap 1: Verwijder de gel/substraat van de wortels en verdeel de stekjes.
Stap 2: Knip te lange wortels weg.
Stap 3: Plant de stekjes (met een pincet) ongeveer 2/3cm uit elkaar. Mocht een plant willen gaan drijven leg er dan een beetje substraat op.
Stap 4: Binnen 2-6 weken heb je dan prachtige planten.

Let op het kan zijn dat planten deels of zelfs helemaal hun blad verliezen in deze periode. Dit is “normaal”, doordat de plant alle energie in wortelgroei stopt en de plant overgaat van emers (boven water) naar submers (onderwater). Voor een optimaal beplant aquarium resultaat adviseren wij er voor te zorgen dat er voldoende CO2 en voedingstoffen vanaf het begin beschikbaar zijn voor de planten.

Mocht je nog vragen hebben over aquariumplanten in het algemeen of de In-vitro planten neem dan contact met ons op!

  

© 2009 - 2024 G&D Aquaria | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel